En by i provinsen (1-17)

bonanza.jpg

DR’s bestræbelser på at gøre “Danmarks Kulturarv” (et begreb, hvis nonsensværdi stiger proportionelt med den tid man bruger på at tænke over det) digitalt tilgængelig for danskerne, er resulteret i at de har digitaliseret en del af deres “bagkatalog” og lagt det ud frit tilgængeligt for alle de danske licensebetaler og os andre. Fra deres promotion med små out-of-context klip, havde jeg fået den fornemmelse at der var tale om en række små irriterende og useriøse samples (dem er der også nogle af) – men når man kigger efter, kan man finde komplette serier.

Jeg faldt for eksempel over samtlige 17 afsnit af “En by i provinsen”, der strækker sig fra 1978-1980 og mildest talt ikke byder på særligt begavede kriminalgåder og heller ikke engang byder på noget af den bidende sociale kritik, som Sjöwall & Wahlöö gjorde på den tid. Til gengæld byder de på dimser, tøj, vare- og mærker fra min barndom – og så ryger og drikker de ellers nærmest konstant-  i og uden for arbejdstiden. det ser virkelig voldsomt ud for en “early 21st century mind”.

Så efter endt arbejde har jeg den sidste uges tid sat kaffen over og konsumeret et par afsnit elendig 70’er-krimi og nydt det. Smut selv straks ind på  Bonanzas Dramasektion og se selv hvor ringe-på-den-fede-70’er-måde, det faktisk var ;o)

4 replies
 1. john allan poulsen
  john allan poulsen says:

  jeg kan huske serien en by i provinsen
  jeg ved ikke lige hvor den blev optaget
  i sin tid men det foregår i det virkelig liv
  hvor andre serier er lavet på

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *