En dybfølt tak til Danmarks fantasyminister, Helle Thorning, fra Den Hvide Paladin fra Rokugan

Danmarks fantasyminister gør os alle stolte

Jeg kom til at tænke på hvor awesome det må have været for landets rollespillere og fantasyfreaks at høre Danmarks statsminister forklare to mord med at vi er truet af “mørke kræfter”. Det kom der dette “takkebrev” ud af:

Kære Helle

Det er skæbnens spil at en tragisk begivenhed for nogle, er blevet en af de glædeligste begivenheder for andre. Jeg taler naturligvis om den forstyrrede unge mand, der skød og dræbte to andre mænd i København i sidste måned. Det er tragisk for de to mænds pårørende – men en jubeldag for alle os, der spiller rollespil og elsker fantasy.

Efter at være blevet drillet i hele min skoletid med mit gummisværd og mine påklistrede elverører og som voksen at have levet i samfundets forhånede yderkant i så mange år, var det som regn i Kara-Turs saltørken at se selveste Danmarks statsminister stå frem foran 30.000 fremmødte mennesker og hele den vestlige verdens presse og fortælle at ”Danmark er truet af mørke kræfter”. Det er ganske enkelt et af de største øjeblikke i mit liv som rollespiller. Vi, der fulgte begivenheden, havde forventet at få endnu en svada om komplekse geopolitiske forhold, økonomisk ulighed og en opfordring til solidaritet med muslimerne i Danmark. Men i stedet stod du frem – på vores alles vegne – og fortalte at morderen simpelt hen havde overgivet sig til den mørke side af Kraften!

Og når du tør springe ud – så tør jeg godt indrømme noget for dig: Vi er mange der efterhånden havde ladet samfundet overbevise os om at vi, der elsker rollespil og fantasy, blot er en flok voksenbabyer, der søger ly for en krævende verdens overvældende krav i forsimplede fantasyverdener, hvor den virkelige verdens uendelige kompleksitet er erstattet engle og dæmoner og karikerede dikotomier imellem godt og ondt.  Men i dag er det hele glemt. Danmark har fået en fantasyminister. Jeg er så stolt. Hvem kunne have vidst at du var en af os?

Og du fik sat dem alle på plads! Alle de sammenbidte, speltgnaskende symbolanalytikere som fremturer i alenlange avisartikler som ingen gider læse, hvor de belærer os andre om at der skam slet ikke findes sådan noget som ”mørke kræfter” og at det vi kalder terrorisme snarere skabes af nogle yderligtgående religiøse aktører, som kan samle de unge mennesker op som vores samfund udstøder. Du viste dem, gjorde du! Også dem der, på orgasmens rand over deres egen snedighed, skrev lange kronikker og forklarede at ”terrorisme” faktisk slet ikke er et analytisk begreb, men en sproglig politisk handling og at den unge mand der skød imod et debatmøde nok snarere var draget til at skyde den vej af pressens lys – som et møl flyver imod en lampe – end han var en beregnende politisk aktør. Som en stellar deva fra Al-Qadim – en krigerengel skabt af hvidt lys – gik du på talerstolen uden at værdige dem et blik. Og der står de så nu – forvist til det politiske Udkantsdanmark – og prøver pippende at få nogen til at høre efter når de påstår at et udtryk som ”mørke kræfter” er så forvrøvlet at det får George Bushs’ ”krig imod terror” til at virke som et kirurgisk skarpt analytisk begreb i sammenligning.

En gang for alle slår du fast at begreber som ”ondskab” og ”mørke kræfter” ikke er begreber der hører religiøse fanatikere i det 1600 århundrede til. Det er de begreber der skal vise os vejen ud af mørket og ind i det 2100 århundredes udenrigs- og indenrigspolitik.

Og jeg og alle jeg kender, vil følge dig blindt tilbage imod lyset, ad den vej du viser. Selvfølgelig skal blive ved med at trykke Voldemorts billede. Kun sådan kan hans mørke kraft blive brudt. For hvis vi lytter til de plaprende analytikere, der som en graz’zt fra Tsojcanths Fortabte Grotter forsøger at fortælle os at det onde ikke er noget der findes uden for os og at vi er nødt til at inddrage vores egne krige, vores egen udbytning af den 3. verden og vores egen indforståede racisme og udstødelse af vores medborgere for at have en chance for at forstå folk som den unge mand der skød de to andre mænd, så vil vi lukke tvivlen ind. Og hvis vi først lader tvivlen på at vi er de gode, tage bolig i vores sind –så er det kun et spørgsmål om tid før Sauron atter spreder sit mørke over de Danskes øer. Og det må aldrig, aldrig ske! Hvis man ikke er med os, er man imod os.

Må kraften være med dig!

Den hvide paladin fra Rokugan (navnet er kendt af redaktionen)

2 replies
 1. Denforurettederollespiller
  Denforurettederollespiller says:

  En grænseoverskridende fornærmelse mod rollespillere!!! Helle spiller elendigt rollespil og vi har tit sagt, at vi ikke vil have hende med. Og hun kan hilse Luksus-Løkke og sige, at det gælder også ham; han har ikke engang lært at skjule, at han er chaotic evil. Han kunne lære et og andet af Tulle; han skjuler det perfekt -selv som høvding for en flok orker fra bøhlandet.

  Venlig Hilsen
  Den forurettede rollespiller

  Svar

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Indlægget er syndikeret fra Virkeligheden.dk […]

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *