Hvor blev alle dine blogindlæg af, Anders?

Du har måske opdaget at alle mine “gamle” blogindlæg er væk.

Jeg beklager, hvis du ledte efter noget her på virkeligheden.dk, du ikke længere kan finde. Eller hvis Google gav dig et gammelt link, da du f.eks. søgte på psykologi, afhængighed og sociale medier.

På Google Analytics kunne jeg se at mange af de gamle blogindlæg om netop de emner, trak en del besøgende. Derfor kan det også virke underligt at jeg har slettet dem. Det virker jo så indgroet at vi skal samle på læsere, followers og clicks. Jo flere, jo bedre. Men skal jeg være helt ærligt, var det som om 15 års blogindlæg med gamle udsagn, rants og outdatede observationer, føltes mere som en klods om benet, end som et værdifuldt arkiv.

Faktisk har jeg ikke slettet bloggen for at slette den, men for at “reboote” mig selv. Blandt andet er jeg nået frem til at de forestillinger om dopamin og sociale medier, som jeg nok var en af de første til at begynde at sprede herhjemme, faktisk er temmelig ubrugelige, hvis man skal ændre sin adfærd. Det kan du læse mere om i min lille selvhjælpsbog, som udkommer 22. maj.

Jeg er også blevet optaget af en mere nuanceret digitaliseringskritik, end den jeg tidligere har udøvet. Det nytter ikke nytter noget blot at skælde ud på de digitale løsninger vi bliver præsenteret for. Vi er nødt til at præsentere et alternativ. At have et konstruktivt fokus på de analoge værdier i hverdagen. Det undersøger jeg p.t. i tænketanken Analogiseringsstyrelsen.

Hvis der virkelig er noget du meget gerne vil vide, fra et gammelt indlæg. Det kan jo være et eller andet du synes du kan huske eller skal bruge til f.eks. en opgave, så send mig en mail eller ring 61678913.

Som du måske ved, er jeg ikke på sociale medier. Ønsker du ar følge med i nye blogindlæg fra min side, så kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.

Ellers må du have et godt forår.

Kærlig hilsen

Anders

Skriv et svar