Foredrag om menneskeaben:

Lær din indre psykopat at kende!

Når din indre abe slippes fri på internettet og dannelsen ryger en tur

Når vores indre chimpanse går på nettet?

Du scorer tårnhøjt i evalueringen. Jeg har fået utallige positive tilkendegivelser fra medarbejderne om dit foredrag. Det er min vurdering, at du har ramt plet.

Fællesdag for samtlige 450 ansatte på VUC Fyn

Er tonen på nettet er blevet hårdere eller har vores primathjerner bare svært ved at navigere i den nye digitale offentlighed?

Tip: Læs artiklen “Vi er alle potentielle psykopater på nettet.

Det er efter hånden en udbredt enighed om at stadigt flere psykopater og mennesker uden dannelse får lov at styre debatten med deres hadefulde tale og direkte trusler imod politikere og andre offentlige personer. Det kan man blandt andet se i DR2-programmet “Ti stille, kvinde“, hvor en række kvindelige politikere fortæller om de trusler og svinske kommentarer de får på de sociale medier.

Men er vi i virkeligheden blevet mere rå og afstumpede eller er der noget andet på spil? Er det måske i virkeligheden slet ikke mærkeligt at menneskeaben, homo sapiens, har svært ved at håndtere en digital offentlighed? Og kan vi i virkeligheden alle sammen komme til at virke psykopatiske og afstumpede under de rigtige (altså forkerte) omstændigheder?

Vi kan alle blive psykopater på nettet!

Dette foredrag tager udgangspunkt i at den digitale offentlighed rummer nogle indbyggede problemer som alle mennesker helt naturligt har svært ved at navigere i. Det viser sig når vi kommer til at skrive noge i vrede eller nå vi skriver noget grænseoverskridende til en politiker, fordi vi har svært ved at forstå at de er rigtige mennesker og ikke bare nogen der indes inde i fjernsynet.

Tilhørerne lærer blandt andet:

  • Hvilke demokratiske problemer vi står over for i årene der kommer
  • Hvad der gør det så svært at være offentlig på nettet
  • Hvornår vi selv kan komme til at provokere eller såre andre uden at ville det
  • Hvad vi kan gøre
  • Og hvad vi ikke kan gøre noget ved

Foredraget kommer også ind på de demokratiske problemer som den stadigt stigende registrering og overvågning medfører og hvordan man forholder sig dannet til sine personlige informationer.

Vil du høre mere, så ring 61678913 – foredraget kan tilpasses jeres målgruppes abehjerner

anderskiggerOm Anders Colding-Jørgensen:

Jeg er uddannet psykolog, ekstern lektor på IT Universitetet og arbejder som professionel oplægsholder. Kontakt mig og få en uforpligtende snak om de problemer I står med. Ring 61678913 eller kontakt mig her