Skal du sige undskyld til din computer, hvis du sårer dens følelser?

Spændende og kritisk foredrag om psykologi og kunstig intelligens

Målgruppe: Alle nysgerrige, Gymnasier, Biblioteker, Virksomheder

I dette foredrag får du og dine tilhørere en generel introduktion til fænomenet kunstig intelligens. I får en helt basal forståelse af hvorfor begreber som “algoritmer” og “machine learning” betyder en helt radikal ændring i computeres måde at løse opgaver på. Og jeg viser interessante eksempler på brugen i praksis. Både den helt aktuelle – og fremtidens.

Men hvad vil det betyde når kunstig intelligens begynde at træffe valg for os? Når det f.eks. er en algoritme der fortæller om jeg har det godt, hvad jeg skal spise og hvem jeg skal være social med?

Men hvad kommer kunstig intelligens til at betyder for helt almindelige mennesker?

  • Vil det ændre vores måde at tænke og interagere på?
  • Skal vi sige undskyld til dem, hvis vi sårer deres følelser?
  • Vil vi gide at tænke selv, når vi kan få maskiner til at vælge for os?

Og hvad nu når det er en intelligent algoritme som afgører at om skal fyres eller anholdes for terrormistanke – uden noget levende mennesker egentlig kan gennemskue hvorfor?

Foredraget ruster dine tilhørere til at tale med om kunstig intelligens og algoritmer. Men også til at forholde sig nøgternt og kritisk til både muligheder og menneskelige konsekvenser.

Kontakt mig for booking er bare for at høre mere

RELATERET VIDEO:

Jeg har endnu ikke en videooptagelse af foredraget, da det er helt nyt. Men jeg kom ind på emnet “algoritmer” ved det bibliotekspolitiske topmøde 2016 (450 tilhørere). Se den her: