Tak for din opmærksomhed

Jeg hedder Anders Colding-Jørgensen.

I 2017 forlod jeg samtlige sociale medier og flyttede på landet med min familie. Det er to af de bedste beslutninger jeg nogensinde har truffet.

Jeg er uddannet cand.psych. fra Københavns Universitet og du må gerne kalde mig ekspert i digital adfærdspsykologi. Fra min base ved Vallø Slot, rejser jeg landet rundt og holder foredrag om mennesker, psykologi og den digitale virkelighed. Mit største publikum er konferencer og uddannelsesinstitutioner og jeg er lige så komfortabel i en keynote for ledere, som over for en 7.klasse.

Ok, skal jeg være helt ærlig er jeg altid lidt nervøs før jeg skal møde en 7.klasse. De er et kræsent publikum.

Hov, et egern!

For tiden er jeg ved at skrive en psykologisk selvhjælpsbog for “skærmafhængige” (i mangel på et bedre ord). Den udkommer på Gyldendal efter nytår. Her forsøger jeg at aflive nogle af tidens floskler. For eksempel den om at vores tjekkeri alene skyldes “dopamin” og “afhængighedsskabende design af sociale medier”. Der er langt mere på spil – ikke mindst handler det om at forstå sine vaner og hvordan man ændrer dem.

Jeg kalder bogen “Hov, et egern!” – men det er ikke sikkert at titlen overlever processen.

Min modstandskamp

Jeg holder også en række foredrag hvor jeg stiller spørgsmål som “Kan verden bliver for smart?”, hvor jeg hjælper med at træde et par skridt tilbage og se lidt ædrueligt på tidens digitaliseringsbegejstring. Blandt andet ved at spørge om vi måske skal efterhånden gøre vores hverdag mere analog og besværlig – og ikke mere let, ubesværet og digital. Måske er det på tide at få lidt mere modstand tilbage i menneskelivet.

Skolen og fremtidens voksne

Jeg tror ikke på at der findes digitale indfødte. Faktisk er jeg fortaler for at skoler skal turde sætte grænser for de digitale tjenester i undervisning af vores børn. Det er ikke nødvendigvis et forbud mod mobiler, der skal til. Men det er vigtigt at hjælpe gymnasier og skoler med at forstå hvad de er oppe imod og formulere en samlet politik for sociale medier og opmærksomhed i undervisningen.

For tiden bliver jeg booket til en del workshops med lærerne, hvor vi sammen løfter vidensniveauet og tager hul på en politik for digitale medier, på skolens egne præmisser. Gerne med inddragelse af eleverne.

Hvis du har et konkret behov eller bare gerne vil høre mere:

Kontakt mig her eller på 61678913