Om mig

Jeg hedder Anders Colding-Jørgensen

Jeg er adfærdspsykolog (cand.psych.), forfatter, foredragsholder og debattør – blandt meget andet.

Min seneste bog hedder “Hov, et egern!” og udkom på Gyldendal i 2019. Det er en original selvhjælpsbog til dig, der synes du tjekker mobilen for tit. Og så er det en bog helt uden løftede pegefingre.

Kreativitet, psykologi og internet…

Jeg har altid udviklet koncepter. Som dreng udviklede jeg nørdede brædtspil, tegnede tegneserier, skrev eventyr, legede købmandsbutik og designede svævebaner.

De fleste mennesker vokser fra den slags pjat – det gjorde jeg ikke. Jeg voksede op og opdagede computeren og siden internettet og fortsatte med at lege og udvikle.

Jeg udviklede platforme, websites, mobile tjenester og CMS systemer i et utal af afskygninger. Jeg har været med til at starte flere IT Firmaer. Nogle blev solgt – andre fusede ud i glemsel, som en nytårsraket. Sådan er det jo. Jeg vil lade andre bruge dyre ord som “serieiværksætter”. Men jeg har startet en række virksomheder – efter hinanden.

Ved siden af de digitale projekter, læste jeg psykologi på Københavns Universitet. Jeg er i dag cand.psych. og adfærdspsykolog, med speciale i digital adfærd og kommunikation. Jeg især beskæftiget mig med hvordan informationer og budskaber spredes, bliver opfattet og påvirker vores holdninger.

Jeg har arbejdet en del med viral psykologi og psykologien bag “shitstorme”. Det kan du se mere om i oplægget ShitstormLAB, som blev rated #2 blandt mere end 100 oplæg på Social Media week 2015.

Jeg blander mig i digitaliseringsdebatten, på nyere netmedier som Altinget og Mandag Morgen og de mere traditionelle som Politiken og Information. Som medstifter af Tænketanken Analogiseringsstyrelsen, er jeg desuden med til at sætte tidens ukritiske, digitalisering på spidsen.

Jeg har, som så mange andre specialiserede akademikere, været brugt som ekspert i alt fra Deadline til Dagbladet Køge. Jeg stiller som regel op, hvis det er et emne jeg kan belyse for læserne, lytterne eller seerne og jeg ikke synes at en anden er åbenlyst bedre kvalificeret.

I 2017 forlod jeg alle sociale medier, for at få et bedre liv. Derfor poster jeg ikke nye blogindlæg på diverse platforme. Til dig der alligevel gerne vil have det at vide, når jeg udgiver noget nyt, har jeg et Nyhedsbrev her.