Sådan er du tro imod din indre “Smædefrans” i valgkampen!

Nu kommer valget snart. Du ved det fordi dit nyhedsfeed er ved at forvandle sig til en kulørt kloak af smædeord, propaganda og mere eller mindre substansbaserede personlige angreb på mennesker der mener noget andet end nogle andre mennesker gør og derfor er nogle forpulede narrøve, som skal hænges ud for deres køn, udseende og.. nåja.. politik.

JoachimBOlsenErEnAbeMen det er ikke kun dit feed der bliver inficeret. Hvis du er lidt som mig, bliver du det faktisk også selv i denne søde smædetid. Du ved hvad jeg taler om. Jeg taler om din indre Smædefrans, der nu vågner til dåd. Ham der synes at det bare er skideskægt at dele en collage med et billede af en politikers ansigt, hvor du for eksempel viser at han ligner en abe. Som kloge og kreative Jan Jensen her til højre har gjort. Jan er en dygtig Smædefrans og i dag er hans store dag. Haha – så kan Joachim da lære det, Jan. Godt gået!

Og hvis din indre Smædefrans er sådan en kreativ type, så laver du måske endda selv noget morsom grafik, hvor du tager fotos af dine modstandere (mennesker der vil noget andet med samfundet er dine modstandere) og skriver dine egne idiotiske forsimplinger af deres holdninger under. Hvis du ikke er kreativ, så kan du bare tage et et billede fra nogen der er – det er ligegyldigt. Smæderi er en folkefest. Og så deler du resultatet på Instragram/Twitter/Facebook/Google Plus – og så kan vi rigtigt godte os over at vi nu endelig får de narrøve til at indse at de er forkerte på den. For i politik findes der nemlig rigtige og forkerte holdninger. Og folk med forkerte holdninger skal holde sig fra politik. Og det bedste er at du slet ikke behøver at sætte dig ind i folks holdninger for at smæde. Bare det du siger går ud over nogen som er narrøve.

Berlingske er en Smædefrans

Haha – disse narrøve har valgt at opstille til et demokratisk valg. Spader! Og Klaus Riskær vil bare have et kandidatur – at han har skrevet en anmelderrost bog med bud på løsning af samfundets problemer og har formuleret en teori om det danske skattesystem er et gennemskueligt og virkelig letkøbt trick.

Og hvis din indre Smædefrans ikke er så vant til at se kendte mennesker i virkeligheden og derfor har svært ved helt at fatte at Pia Kjærsgaard ikke kun findes inde i dit fjernsyn, men faktisk er et virkeligt menneske som læser godnathistorie for sine børnebørn, har venner, går på lokum og kan være i tvivl om ting – også selvom hun ser helt usårlig ud når du ser hende på TV. Så er du jo faktisk helt uden ansvar for hvad din indre Smædefrans finder på, den skælm. Og det er jo bare humor. Det siger Smædefransen til folk der kommer med indvendinger. “Hvorfor skal politik være så kedeligt? Har du ingen humor? Haha!”.

Eller du kan sige som Jan siger til kedelige Susan i kommentarerne under Joachim og Aben. Hvis vi er nok der håner, så er det nemlig i orden. Sådan fungerer etik jo. Hvis bare tilstrækkeligt mange sparker på samme tid, så er der ingen der kan høre at nogen spørger om det måske i virkeligheden er lidt under lavmålet. Lavmålet bestemmes jo der hvor flest går i takt sammen.

Haha - PIK

Foto: Amarorama.dk

“Men jeg er såden en radikalvenstreorienterettype? Jeg holder Information. Jeg er en af de gode og kender slet ikke noget til ham Frans!”

Tænkte du virkelig det? Men hvorfor mærker du så det der lille glimt af fryd over at se Martin Henriksen blive kaldt “Piksen” her over? Og ligner han ikke også en gris en lille smule? Du kan godt indrømme det her. Jeg har jo fortalt dig at jeg også selv har en indre Smædefrans. Og jeg holder også Information. Gør nu bare som de kloge selvhjælpsbogforfattere siger: Mærk efter inde i dig selv. Når du gør det, mærker du at din Smædefrans vil ud og blande sig i politik. Ud og sætte nogle narrøve på plads.

Sådan er du tro mod din Smædefrans ved det kommende valg

Nu kan du jo være en af dem der pludselig føler skam over din indre Smædefrans og overvejer om du måske skulle prøve at løfte underliggeren lidt denne gang. Så derfor får du lige de her 5 ting der er vigtige at huske på i valgkampen der kommer:

  1. Hvis nogen af modstanderne (altså narrøvene) kommer med et forslag er det dårligt og du skal være imod det! Samfundets store problemer kan kun løses hvis vi sviner politiske modstandere til i medierne, latterliggør deres udseende og mistænkeliggør deres motiver (sammenligninger med facister er OK – de skal bare være meget subtile, så ingen hagekors, vel!). Hvis ikke I reducerer hinandens holdninger til karrikaturer og latterliggør dem, så kan vi simpelt hen ikke kende forskel på jer og vi bliver angste og forvirrede og kan komme til at tro at I er enige om noget. Og det kan medføre at vi stemmer på narrøvene!
  2. Hvis nogen stiller sig op og mener noget andet end flertallet, har de selv været ude om det. Nak dem! Kun sådan kan Danmark blive førende i innovation – og forblive verdens bedste samfund!
  3. Politikere som du ikke selv kender personligt har ingen følelser. De er som kunstnere, journalister og faktisk enhver der stiller sig offentligt frem. Du kan derfor fornærme folks udseende, race, køn og hamre hådt på ders slåfejel og håne deres udtale, måde at blinke på og forkerte grammatik helt uden at de bliver kede af det, når de Googler sig selv.
  4. Vis nul tolerance! Handlinger foretaget af narrøve er automatisk meget værre end dem du foretager dig. Hvis du f.eks. sviner Lars Løkke til for at drikke fadøl, så kan du glæde dig over at de to flasker rødvin du tømte på en hverdagsaften forleden automatisk er en hel del mere rigtige og sunde. Og når der er vrøvl med Løkkes bilag og du lader Smædefransen dele svinere på Facebook, er det ret fedt at vide at det sorte murerarbejde du fik udført på sommerhuset i efteråret af din nabos svoger, på samme måde er totalt rimeligt.
  5. De mange har altid ret – det viser historien. Så derfor skal din Smædefrans ikke selv tage stilling til rigtigt og forkert. Hvis alle andre sviner narrøvene til på grund af deres fysiognomi, så kan du også trygt gøre det. Kedeligfranser der pisser i sangriaen ved at sige ting som ” er det ikke for plat?” eller “skal vi ikke prøve at holde fokus på bolden?”, har bare ikke humor. Humor er nemlig et eksakt begreb og det er derfor meget nemt at påvise at Smædefransen har humor og at folk der ikke smæder er komplet humorforladte.

Hjemløse har ingen humor

Som et virkelig godt eksempel på narrøve komplet uden humor, kan du her se hjemløse som får lov at læse nogle af de sjove og sande ting som er blevet skrevet om dem på Twitter. Husk – som politikere der får at vide at de ligner dyr, så føler de i virkeligheden ikke noget. De tuder bare for at få flere likes. Narrøve.

2 Comments

Add Yours

Oh, du har samlet sammen til denne her længe, har du ikke?

Sjovt hvad nettet gør ved os. Har altid synes, at overskæg på valgplakater er demokratisk sabotage, men jeg har da liket eller grinet af en politisk karrikatur eller to på Facebook…
Og samtidig hader jeg, når politikere fremhæver andres mangler frem for at fortælle hvad de selv vil.

Tak for opfordringen til at stramme op!

Skriv et svar