En verden af vaner

Alt hvad du  kan, er noget du har lært

Et nyt foredrag som giver jer et helt nyt syn på jeres vaner og lærer jer hvordan I kan ændre dem.  Lær hvordan I skaber en anden adfærd. Både for jer selv og for jeres medarbejdere og borgere eller kunder.

Om foredraget:

Som menneske, har du ikke ret mange instinkter at støtte dig til

Du  skal derfor lære næsten alt hvad du skal kunne i hverdagen – og i livet. Heldigvis kan du gemme langt det meste af det du lærer som automatiske “handlemønstre”, som du kan aktivere når du skal bruge dem.

Ja, faktisk dannes og aktiveres handlemønstre helt af sig selv, blot du møder en situation du har været i, flere gange før. På den måde kan du stå op, gå på arbejde, hente børn og lave mad, uden at planlægge og tænke over hvert eneste skridt.

Det frigør mentale ressourcer til at “se efter rovdyr” (hvis du lever på savannen) og at være social med de andre i din “stamme”. Men vigtigtst af alt giver automatiseringen dig mulighed for tænke fremad og lægge planer og ikke konstant være optaget af det som er lige foran dig.

Uden den slags automatiserede handlemønstre, ville du skulle tænke over hvet eneste gearskift, hvert tryk på tastaturet og hver skræl du skrællede af en kartoffel. Du ville – med andre ord – være alvorligt mentalt handicappet og have meget svært ved at holde et arbejde og levet et moderne liv.

Den slags indlærte handlemønstre, som du kan aktivere når du kommer i en velkendt situation, kaldes vaner. Og dem har du naturligvis hørt om. Både de gode og de dårlige. Måske du tænker på at huske at trække i toilettet eller at bide negle, når du tænker på vaner. Men oftest er vaner ikke noget du overhovedet tænker på.

Og du tænker nok heller ikke på at vaner fylder hvert eneste øjeblik af din dag.

  • I dette foredrag får du et indblik i en verden af vaner, som vil give dig helt helt nyt syn på vaner og adfærd. Og så lærer du hvordan du kan få øje på dine vaner og begynde at ændre dem.
  • Du kan ikke ændre en adfærd du ikke forstår, men når du først har “knækket vanekoden”, kan du begynde at arbejde langt mere præcist med din adfærd og at foregribe dine vaneadfærd.
  • Foredraget er altså et crash-kursus i vanepsykologi, som vil ændre den måde du ser adfærd og vaner på og give dig en ny optik at se på verden igennem.
  • Foredraget er spændende og let at forstå – og ikke mindst aktuelt, lige meget om du vil arbejde med medarbejdere, borgere, kunder eller dig selv.

Foredraget kan tilpasses med eksempler fra jeres arbejdområde og formidles digitalt eller analogt og af den varighed I ønsker.

Booking og forespørgsler:

Ring 61678913 eller send en mail herunder, så vender jeg tilbage hurtigst muligt.