Et foredrag om vaner og forandring, til et socialfagligt publikum

(klik her, hvis du står med en anden målgruppe)

“Hvorfor gør borgerne sådan, når de nu godt ved at det er dumt?”

Et foredrag om at arbejde med adfærd og vaner i det sociale og socialpædagogiske arbejde

Har du nogensinde prøvet at have en rigtigt god motiverende samtale med en ung eller en borger?

Sådan en samtale hvor I sammen fik besluttet at sætte en mere hensigsmæssig kurs for fremtiden – og hvor du kunne mærke at der var en god kontakt. Ja?

Og har du så også prøvet at vedkommende derefter gik direkte ud og gentog sine dårlige vaner og den adfærd der netop ikke fører til et godt liv eller en uddannelse?

Hvad gik galt? Hvorfor bliver jeres gode samtaler ikke omsat til adfærd? Hvor springer kæden af? Eller for at gentage spørgsmålet fra overskfiten: Hvorfor gør borgerne sådan, når de nu godt ved at det er dumt?

Det korte svar er at vores bevidste beslutninger og gode intentioner foregår et andet sted i vores hjerner end de vaner, som påvirker vores daglige adfærd. Du kan have alle de gode motiverende samtaler du vil, men hvis du skal ændre adfærd, skal du lære at tale til vanerne også.

Det er her jeg kan hjælpe. Jeg er kan pege jer i den rigtige retning og lære jer at forstå og tale om  vaner. Og at forstå hvorfor man ikke kan ændre vaner med motivation alene. Og så kan jeg give jer nogle helt konkrete værktøjer, I kan gå ud og bruge med det samme.

Foredraget blander psykologisk fagviden og forskning med konkrete cases fra det sociale arbejde.

Kort om mig: Jeg er adfærdspsykolog (cand.psych.), forfatter og professionel foredragsholder. Og så er jeg selv mønsterbryder og har tidligere været misbruger og ungdomskriminel.  Jeg er i dag ofte brugt som kilde i diverse medier og har holdt foredrag siden 2009. Blandt andet for kommuner, gymnasier, uddannelsesintitutioner og for SSP medarbejdere, flere stedet i landet.  Og så er jeg vært på podcasten Vaneinstituttet.

Sådan tilpasser vi foredraget til jer:

  • Inden foredraget kan vi tale sammen (inkluderet i prisen) og evt. aftale at jeg tager udgangspunkt i nogle af jeres cases eller de emner som står øverst på jeres dagsorden.
  • Varighed aftales med jer – jeg har ingen faste længder, men tilpasser mig jeres dagsorden.
  • Pauser, summegrupper eller egentligt gruppearbejde kan bygges ind.
  • Vi kan aftale kortere eller længere Q&A session bagefter

“Du scorer tårnhøjt i evalueringen. Jeg har fået utallige positive tilkendegivelser fra medarbejderne om dit keynote-foredrag. Det samme gælder øverste chef og de ledere, jeg har talt med efterfølgende. Det er min vurdering, at du har ramt plet.”

Hans Christian Drescher
VUC Fyn

Spørg om indhold eller ledige datoer:

At booke en foredragsholder er en tillidssag, som du skal være 100% tryg ved. Tag fat i mig – helt uforpligtende. Så kan vi se om vi passer sammen. Og om datopuslespillet overhovedet går op. NB! Jeg ved du måske har en stram deadline, så jeg svarer så hurtigt jeg kan!

Hvilket arrangement står du med og hvad kunne du godt tænke dig at jeg gjorde for jer?
Hvis du vil ringes op.