På udgivelsesdagen for Hov, et egern! var jeg tidligt oppe og i Morgen-TV.
Afspil videoen og hjælp Adam med at åbne øjnene.

Så kom min bog, Hov, et egern!

En psykologisk selvhjælpsbog, til dig der tjekker din mobil for tit

Det er blevet til en selvhjælpsbog, som kun vil én ting: Give selvforståelse og handlemuligheder til den der læser den, på en letforståelig og interessant måde. Hvordan man bør leve sit liv og om teknologi er sundt eller usundt, tager jeg ikke stilling til her.

Det blev også en bog om den måde vi taler om teknologiafhængighed på, hvor jeg prøver at aflive nogle ubrugelige forklaringer om dopamin, FOMO og algoritmer. De er ikke direkte forkerte – de besvarer bare forkerte og uinteressante spørgsmål, i en selvhjælpsbog. Her fokuserer jeg på det du selv kan gøre – og du kan jo hverken ændre de sociale medier eller din hjerne.

Ikke mindst giver bogen en let forståelig forklaring på hvordan digitale vaner skabes og fungerer. Bogen handler om digitale vaner, men flere mennesker har siden fortalt mig at de også forstår andre aspekter af deres adfærd, end de digitale vaner, efter de har læst bogen. Det kan jeg jo kun være glad for.

Endelig indeholder bogen nogle begreber, man kan bruge i samtalen med sig selv og andre. Blandt andet “tjekkekarrusellen”, “det åbne feedback loop” og “Vigtighedsteatret”. Og ikke mindst – som titlen lover – en række gode idéer til at ændre sin adfærd – hvis man skulle have lyst til det.

Den første feedback på bogen har været overvældende positiv. Tak for det. Jeg vil altid gerne høre feedback.

Anders Colding-Jørgensen, 61678913

Læs mere om bogen Hov’ et egern” her