Det er almindeligt kendt at præparat man tror virker, også kan have en effekt på symptomer. Det kaldes placebo. Placebo kan naturligvis ikke kurere et brækket ben eller på anden måde ændre din fysik. Men ved symptomer som opleves, kan placeboeffekten gøre en positiv forskel.

Men hvorfor kan du så ikke købe placeboprodukter på apoteket? Det vil nogle måske påstå at man kan, da mange “rigtige” produkter i sagens natur også nyder godt af en vis placeboeffekt. Men hvorfor ikke lave egentlige placeboprodukter? Sådan nogen har jeg ikke hørt om endnu, men jeg har leget med hvordan de kunne se ud – halvt i sjov og halvt i alvor. Det er der mange andre der har gjort, men jeg synes faktisk selv at disse to er blevet ret vellykkede.

Hvis du kender til et reelt placeboprodukt jeg har misset, vil jeg meget gerne høre om det.

Tropodex – imod symptomer

Denne handler om det som er dokumenteret ved placebo, nemlig evnen til at dæmpe “symptomer” i en eller anden diffus forstand. Jeg er selv ret stolt at sloganet: “Du kan tro de virker”.

Trodevec – en 5g kvaksalve

Sammen med Henrik Mikolaj Hansen, udviklede jeg et konceptuelt placebopræparat, som kunne give ro til de mennesker som ellers er bange for at få Covid-19 af 5G signaler. Her syntes vi især at det var et hit at få den verdenskendte tenor Placebo Domingo med som influenzer.

Vi har overvejet et tredje produkt , nemlig Inbildolid – en stikpille til vaccineskeptikere, men jeg mangler en god influenzer med et rigtigt navn. Sig til hvis du finder på ét.